KAJ DELA PRODAJNIK, KI IMA VEDNO SREČO?

  1. Domov
  2. Splošno
  3. KAJ DELA PRODAJNIK, KI IMA VEDNO SREČO?
KAJ DELA PRODAJNIK, KI IMA VEDNO SREČO?

KAJ DELA PRODAJNIK, KI IMA VEDNO SREČO?

Poklic prodajnika je eden najbolje plačanih poklicev na svetu! Kako je potem mogoče, da 20% prodajnikov ustvari 80% prodaje?

 

Ker je 80% prodajnikov nagnjeno k temu, da zakomplicirajo prodajni postopek, imajo zato slabe rezultate, kupcem gredo na živce, so pod stalnim stresom in premalo zaslužijo. In zdi se, kot da so na vrhu lestvice zaslužkov vedno le “srečneži”.

Pa to sploh ni odvisno od sreče!

 

“Najboljši prodajalci resnično razumejo in dejansko vadijo in uporabljajo osnove prodaje. Ko prodajnik pozna in uporablja osnovna načela prodaje je to nekaj čarobnega. Vsak se lahko tega nauči in postane profi, če dovolj vadi pa lahko postane šampion.”

           Jim Mathers

Kako zmagovalne ekipe pri športu dosegajo to, da so konstantno na vrhu? Je to odvisno samo odsreče? Samo od denarja? NE! Dan za dnem, vedno znova vadijo osnove! Profesionalni športniki veliko več časa vadijo kot pa igrajo.

 

Si želite biti šampion? Bodite iskreni do sebe!

 

Če je vaš odgovor DA, potem se morate odločiti, da boste veščine zaključevanja prodaje vadili tako dolgo, dokler jih ne boste obvladali z lahkoto. Z vajo bodo ta osnovna načela postala del vaše vsakodnevne rutine. Začeli jih boste uporabljati brez da bi se morali vmes ustavljati in razmišljati kaj bi pravzaprav morali povedati stranki ali narediti za to, da bi stranka lažje sprejela odločitev in bi posel zaključili.

 

Najboljši način je, da ste pripravljeni vaditi in postati šampion, ker bodo potem tudi vaše stranke srečne in imeli boste win-win situacijo. (zmagam-zmagaš)

 

Ta osnovna načela veljajo za vse vrste prodaje. Telefonsko prodajo, osebno prodajo, prodajo v trgovini,…

 

Enako veljajo za prodajo nepremičnin, zavarovanj, maloprodajo, veleprodajo, industrijsko prodajo, kot tudi za velika podjetja, majhna podjetja, celo za vlade držav.

 

Osnovna načela prodaje se nikoli ne spreminjajo!

 

Če nekaj popolnoma razumete in vadite tako dolgo, da znate tudi če vas zbudijo ob polnoči, boste vedno dosegli želen rezultat in boste lahko finančno dosegli katerikoli cilj o katerem sanjate.

 

Nasvet:

Šampion se s stranko obnaša tako, kot z vsakim drugim človekom v resničnem življenju. Nikoli ne hlini, da ve, kaj mora narediti ali reči. Uči se tako, da dan za dnem vadi umetnost prodaje.

Med razgovorom s stranko dober prodajnik komunicira enako kot s prijatelji, naravno, lahkotno in prijetno. Zato svoje delo lahko opravlja brez stresa.

Ne prepuščajte prodaje naključju ampak se naučite zaključiti stranko tako kot je treba.

 

 PRIDITE NA SEMINAR :http://metka-pal.si/trening-zakljucevanja/

Naj bo Sila z Vami!

Delite objavo: